Pályázatok

ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK FELÚJÍTÁSA

Petőháza Község Önkormányzata az „Önkormányzati épületek felújítása” című TOP_PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022-00020 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című és „TOP_PLUSZ-2.1.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a projektet

Petőháza

2023. 06. 20.

PROJEKTADATLAP

Pályázati konstrukció: „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című és „TOP_PLUSZ-2.1.1-21” kódszámú

Pályázat címe: „Önkormányzati épületek felújítása” című TOP_PLUSZ-2.1.1-21-GM1-2022-00020

Kedvezményezett neve: Petőháza Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9443 Petőháza, Kinizsi P. utca 42.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Hivatala

Elnyert támogatás: 113.628.839 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Unió társfinanszírozásával

A projekt célja:

A felhívás célja az alacsony széndioxidkibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez. Bár a klímaváltozás alapvető okainak nagy része a városias térségekben összpontosul, a széndioxid-kibocsátás csökkentés és az erőforrás-hatékonyság megvalósítása valamennyi településen kihívást jelent. A projekt megvalósításának fő eredménye a közel nulla szintre csökkentő fosszilis energiaigény és felhasználás biztosítása. A villamos-energia igény szinte teljes kiváltása valósul meg helyben megtermelt tiszta, megújuló energiával.

A projekt keretében 3 épület energetikai felújítása valósul meg, sportöltöző, óvoda és közösségi ház.

A fejlesztés célja az épületek energetikai jellemzőinek javítása, az energetikai minőség szerinti besorolásának csökkentése. Tervezett tevékenységek: a sportöltöző esetében homlokzati szigetelés, tetőszigetelés, aljzatszigetelés, fűtéskorszerűsítés padlófűtéssel és korszerű kazánnal, valamint napelemes rendszer telepítése.

Az óvoda kapcsán homlokzati szigetelés és tetőszigetelés. Végül a közösségi ház vonatkozásában napelemes rendszer telepítése. A fejlesztés eredménye elsősorban települési szinten hasznosul.

A Sportöltözőt a sportegyesület mellett az óvodások és iskolások is használják testnevelésórák, sportrendezvények során. A szabadidő helyes eltöltése és az egészséges életmódra nevelés mellett, fontos közösségformáló erőt is jelent.

A Közösségi Ház ad otthont egyesületeknek, a település rendezvényeinek, a közösségi élet központi színtere. Az Óvoda a petőházi gyerekek mellett népszerű a környékbeli családok körében is. Az épület felújításával vonzó környezetet kívánnak teremteni az ott folyó oktató-nevelő munkához.

További célok:

  • az épületek felújításával egy kulturáltabb, élhetőbb településkép jöjjön létre;
  • épített környezet minőségének javítása;
  • a látogatók és az ott dolgozók jobb környezetben legyenek; - a látogatók, ott dolgozók, és a lakosság elégedett legyen.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Lévainé Soós Klára polgármester

Projekt zárása: 2023.12.31.