Óvoda

Petőháza, Kinizsi Pál u. 10

kincseskert9443@gmail.com

+36 99 382 096

Mottónk:

„Ha a jövőről akarsz gondoskodni, vess magot.
Ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát.
Ha terved egy életre szól, embert nevelj!”  

(Kínai mondás)


Bemutatkozás:

Intézményünk már az 1946-os években is óvodaként működött, azonban 2018-ban teljesen felújították. Három csoportszobával, hozzá tartozó mosdóval és tornateremmel rendelkezünk.

Az óvodánkhoz tartozó biztonságos játszóparkja a gyermekek életkorának megfelelő.

Intézményünk a köznevelési rendszer szakmailag önálló nevelési intézménye, a családi nevelés kiegészítője, a gyermek harmadik életévétől az iskolába lépésig.  

Az óvodáskorú gyermek nevelésének elsődleges színtere a család, a mi feladatunk az, hogy  minden gyermek számára egyformán magas színvonalú és szeretetteljes nevelést biztosítsunk. 

Az alapító okiratunknak megfelelően befogadjuk a sajátos nevelési igényű gyermekeket is: 

a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető rendellenességgel küzdő gyermekeket a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra nem vezethető rendellenességgel küzdő gyermekek nevelése sajátos nevelési igényű beszédhibás, magatartás zavarral küzdő, hiperaktív, értelmileg akadályozott, tanulási zavarral küzdő dyslexia, dysgraphia, veszélyeztetett gyermekek nevelése és oktatása.

Óvodánk személyi feltételei a törvénynek megfelelnek. Szakmailag igényes, szeretetteljes óvónők, logopédus foglalkoznak a gyerekekkel valamint nagy segítség a legkisebbeknél a pedagógiai asszisztens is. Nyitottak az újszerűség befogadására és ennek érdekében fejlesztik önmagukat. Munkánkat segítik, a derűs, melegszívű, jól képzett dajkák.  

A természet közelisége, az élet közeliség segíti nevelőmunkánk fejlődését, a megújulást, a körülöttünk lévő állandó és változó élethelyzetekben való biztos eligazodást, alkalmazkodást. Óvodánkban néptánc oktatás, játékos német, valamint 5-6 évesek logopédiai szűrővizsgálata, fejlesztő foglakozások várják a gyermekeket. 

A honlap böngészése közben egyéb fontos és aktuális információt tudhat meg óvodánkról. Kívánok ehhez Önnek kellemes időtöltést! 

Ha gyermeke egyszeri és megismételhetetlen óvodás éveit a mi modern, minden igényt kielégítő, gyermek érdekeit figyelembe vevő óvodánkban szeretné biztosítani, kérem keressen fel bennünket.  

De a szavak helyett beszéljen helyettünk maga a valóság!

Látogasson el gyermekével hozzánk!

                                                                          Tisztelettel:

                                                                                                               Boháné Gergácz Lívia óvodavezető 

Elérhetőségek

Csoportok, dolgozók

Dokumentumok