Pályázatok

ÓVODAUDVAR BŐVÍTÉSE A PETŐHÁZI KINCSESKERT ÓVODÁBAN

Petőháza Község Önkormányzata az „Óvodaudvar bővítése a petőházi Kincseskert Óvodában” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00033 kódszámú

Petőháza

„Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

Pályázati konstrukció: „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.1-2” kódszámú

Pályázat címe: „Óvodaudvar bővítése a petőházi Kincseskert Óvodában”

Kedvezményezett neve: Petőháza Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9443 Petőháza, Kinizsi Pál utca 42.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 45 760 348 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt célja:

A tervezett projekt egyértelműen hozzájárul a megyei területfejlesztési program prioritásaihoz. Győr-Moson-Sopron Vármegye és ezen belül a projekttel közvetlenül érintett település demográfiai szempontból az ország kedvezőbb helyzetű települési közé tartozik; bár a természetes szaporodás negatív előjelű, ezt azonban a hazai és a nemzetközi pozitív vándorlási különbözet ellensúlyozza, aminek hatására folyamatosan nő a gyermeknépesség eltartottsági rátája is. Ez szükségessé teszi a köznevelési kapacitások bővítését, hogy a kisgyerekes szülők minél hamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra. A gyermekszám bővülése Petőházán egyelőre csak az alapfokú oktatásban-nevelésben érezteti hatását, de a meglévő intézmények infrastrukturális fejlesztésére folyamatosan szükség van.

A megvalósuló tevékenység célja, hogy önkormányzat továbbfejlessze a gyerekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító óvodai intézmények által nyújtott szolgáltatások minőségét, fejlessze az infrastruktúrát, valamint különböző új készségfejlesztő eszközöket szerezzen be. Ennek folyományaként a Petőházi Kincseskert Óvoda a projekt keretében területvásárlással növeli az óvodaudvar területét, ami az óvoda korábbi bővítése miatt jelentősen lecsökkent, így a gyerekek csak korlátozottan lehetnek a friss levegőn. A megvásárolt terület rendezése, új kerítés építése, meglévő kerítés bontása, óvodai játszótéri játékok telepítése, parkosítás képezik a projekt tartalmát.

A megvalósuló tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egységes környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Lévainé Soós Klára polgármester

Projekt zárása: 2025.07.31.